• +385 23 777 032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Top 8 korisnih savjeta za čišćenje

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Umorni ste od stalnog i dugotrajnog čišćenja? Imamo rješenje za Vas! Kuća je prljava, a Vi nemate volje ni za obično brisanje prašine? Istraživanja su potvrdila kako u kući provodimo većinu slobodnog vremena. Čist dom je esencijalan za zdrav i kvalitetan život.

U ovom članku možete pronaći savjete za brzo i jednostavno čišćenje određenih površina i dijelova namještaja. Pa, krenimo redom.

1. Riješite se neugodnog mirisa iz perilice rublja

Perilicu rublja ponekad palite i više puta dnevno te se počeo osjećati neugodan miris? Ne očajavajte, uz pomoć sljedećih sastojaka Vaša perilica će zamirisati bolje nego kad je došla iz trgovine! Potrebni su Vam sljedeći sastojci:

         - soda bikarbona

         - bijeli destilirani ocat

Šalicu sode ubacite u prazan bubanj Vaše perilice. Odaberite najduži i najtopliji program pranja i pokrenite perilicu. Isti postupak napravite i s pola litre bijelog destiliranog octa. Nakon oba procesa Vaša perilica je spremna za nesmetano pranje.

2. Uklanjanje taloga s pločica

Pločice u tušu ili kupaoni "idealno" su mjesto za nakupljanje taloga. Za uklanjanje taloga trebat će Vam dva sastojka:

         - ocat

         - soda bikarbona

Pomiješajte sobu bikarbonu i ocat tako da dobijete smjesu u obliku paste. Utrljajte je na zamrljana područja te očistite četkicom za zube. Ostavite pola sata, a nakon toga isperite vodom. Vaše pločice opet blistaju :)

3. Izbjeljivanje madraca 

Uslijed dugotrajnog korištenja, po madracu se počinju javljati fleke od znoja. Kako biste ih uklonili potrebni su Vam sljedeći "čarobni" sastojci:

         - prašak za rublje

         - vruća voda

Dva decilitra vruće vode pomiješajte s pola žlice praška za rublje. Novu smjesu dodajte u bocu za prskanje s kojom ćete pošpricati mrlje od znoja na madracu. Pobrišite krpom nakon nekoliko minuta i uživajte u mirnom i bezbrižnom snu!

4. Očistite Vašu peglu u 3 koraka

Na pegli koja se svakodnevno koristi nakupljaju se razne mrlje koje sprječavaju nesmetano peglanje. Neka Vaša pegla ponovno zablista uz pomoć sljedećih sastojaka:

         - soda bikarbona

         - bijeli ocat

         - topla voda

Miješajte sodu bikarbonu s toplom vodom dok ne dobijete kašastu smjesu. Dobivenu smjesu nanesite na metalni dio pegle. Pričekajte sat vremena pa peglu prebrišite bijelim octom. Nakon toga izvadite svu robu iz ormara i krenite peglati :)

5. Vratite sjaj starom kauču

Nedavno ste kupili novi sjajni bijeli kauč, a već je zaprljan? Nije kraj svijeta. Nudimo Vam besplatan savjet kako očistiti tapecirani kauč. Potrebni su Vam sljedeći sastojci:

         - spužva

         - četka

         - alkohol

         - bočica za prskanje

Uz pomoć bočice za prskanje i alkohola poprskajte uprljani dio kauča. Nakon toga, pošpricani dio protrljajte spužvom koju je potrebno zamijeniti ukoliko se puno zaprlja. Područja koja ste očistili trebaju se osušiti nakon čega ih trebate očistiti četkom za čišćenje. Vaš kauč ponovno blista :)

6. Ne bacajte izgoreno posuđe

Ručak ste stavili u pećnicu pa zaboravili na njega. Posuda je izgorjela i ne znate kako ju oprati? Uz pomoć sljedećih sastojaka možete riješiti i taj problem:

         - vruća voda (ne kipuća)

         - soda bikarbona

Pola šalice sode bikarbone pomiješajte u vrućoj vodi pa s dobivenom tekućinom popunite zagorjelu posudu. Pustite da odstoji neko vrijeme, a onda je operite uobičajenim načinom. Ukoliko i sljedeći put ne budete pazili na ručak, slobodno se poslužite našim besplatnim savjetom.

7. Vratite sjaj svojim tenisicama

Vaše najdraže bijele tenisice potpuno su zamrljane, a žao Vam je kupiti nove? I nama bi bilo. Uz pomoć sljedećih sastojaka vratite sjaj svojim tenisicama:

         - jastučnica

         - četkica za zube

         - deterdžent

Prije stavljanja u perilicu, tenisice očistite od kamenčića i blata. Nakon toga, ubacite ih u jastučnicu, odaberite program pranja na 30 stupnjeva i pokrenite Vašu perilicu. Kad perilica odradi svoje, obuću očistite deterdžentom i četkicom za zube. Vaše tenisice su spremne za trčanje :)

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!